~

Filtrera på

Kategorier

Kategorier

Pris

Pris

Färg

Färg

Användningen av ljus och lampor

I alla hem har man ett behov av många lampor. Vägglampor i hallen och över sängen i sovrummet. Taklampor ovanför köksbordet och matbordet. Golvlampor vid soffan och fåtöljen. Bordslampor kan man använda överallt. På bord, bokhyllor och arbetsbordet. Lampor kan användas på alla sätt för att sprida ljus och värme. Vi nordbor är beroende av ljus i hemmet när solen går ner tidigt och mörkret breder ut sig. Det är viktigt att ha ordentlig belysning för att få ett behagligt och fokuserat ljus i samband med att man utför sina uppgifter i hemmet som exempelvis att tillaga mat i sitt kök. Den berömda danska ljusdesignern Poul Henningsen, även känd som PH, ändrade vår användning av ljus i vardagen. Han växte upp i början av förra seklet, när allt var mörkt och tungt. Ljuset sken mycket dåligt under de tunga sammetsbeklädda lampskärmarna och många människor hade på grund av det dålig syn. Han förde in ljus och klarhet i danska hem, vilket innebar att många ställer idag stora krav på belysningen. Hos Superliving är vi mycket intresserade av att våra lampor är funktionella och samtidigt sprider ljuset på rätt sätt för att få full nytta av ljusenergin som vi förbrukar. Vi är överväldigade över intresset som våra olika lampor har gett oss. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra ljusupplevelsen åt våra kunder med de olika lamporna som vi designar och utvecklar. Superlivings retro lampor körde igång med en relativt vanlig hängande lampa i mjuka former. Vi gjorde en kant med genomgående hål för att ljuset skulle kunna spridas i mjuka toner över bordet. De mjuka, ljusa tonerna är viktiga för att ljuset ska kunna skina optimalt på sakerna som det ska belysa.

 

Lamporna Dynamo

Hos Superliving tar vi stor hänsyn till form och funktion. Vi arbetar också mycket med färger och ljuseffekter. Alla våra lampor i serien Dynamo har tillverkats av samma böjda skärm med hålmönster. Det kan fördela ljus och ge en extra ljuseffekt. Bordslampan Dynamo kan justeras och klämmas fast med två vingskruvar. Lampan finns i en mängd olika färger och även som vägglampa och golvlampa. Kabeln är en svart plastkabel med strömbrytare. Själva skärmen kan roteras 345 grader för att du ska kunna ställa in den i olika lägen. Vägglampan Dynamo har en lång arm och skärmen kan fixeras i flera lägen. Vi har också en kort vägglampa som gör sig bra som sänglampa. Vägglamporna fås med en svart plastkabel med strömbrytare. Färgerna inkluderar Smoke Blue, Dusty Rose och Mustard. Golvlampan Urban tar inte mycket plats och kan enkelt placeras vid soffan eller din favoritstol. Själva skärmen kan också ställas in i flera lägen med hjälp av vingskruven. Golvlampan Dynamo levereras med en svart plastkabel och det sitter en strömbrytare på själva kabeln. Lampan finns i nästan alla samma färger som de andra lamporna i serien Dynamo finns i. Vår hängande Mini Dynamo är superb att ha över ett köksbord beroende av dess storlek. Lamporna i serien Dynamo är större och passar fint över ett matbord. Lamporna Mini Dynamo, Dynamo och Big Dynamo fås i en klar version. Uttaget är E27 som innebär stor fot. Vi har också lamporna Mini Dynamo, Dynamo och Big Dynamo i en matt färgversion. Här används en svart kabel av textil. Perfekt taklampa för matbordet eller över soffbordet i vardagsrummet. Alla lampor kan köpas på nätet hos Superlove.

 

Superloves utbud av lamporna Urban

Hos Superlove säljer vi lamporna Urban från Superliving. De består av följande hänglampor; Mini Urban, Urban och Urban Wide. Storleken väljer man utifrån behov. Den lilla taklampan Urban passar fint i fönster och kanske flera av dem över ett köksbord. Den något större lampan i serien Urban kan användas över ett matbord. Urban Wide är den snygga lampan med de vackra formerna - den kommer att bli helt perfekt över ditt matbord. Alla tre lampor har en kontrasterande topp av mässing och fås med svart textilkabel. I samma serie finns det också några snygga vägglampor; den med lång arm och en mindre med kort arm. Den första passar riktigt bra över din soffa och den mindre med kort arm kommer att bli riktigt fin som sänglampa. Superlove har också flera golvlampor från serien Urban. En stor och snygg lampa med stor skärm och en topp av mässing för kontrast. Den passar fint på en plats med gott om utrymme´ och gärna vid din soffa eller favoritfåtölj. Den senaste lampan är golvlampan Urban Triple som är en golvlampa med tre små lampor. Den kan stå på många ställen, eftersom den inte är skrymmande, och de tre skärmarna kan vridas i många riktningar för att ljuset ska kunna riktas till rätt plats. Sist men inte minst så finns det i serien även en bordslampa. Skärmen kan vridas 345 grader och därmed är den mycket flexibel. Den har en vackert böjd arm som ser till att lampan ser bra och enkel ut. Alla lampor i serien Urban finns i många färger. 

 

Lamporna Bubble och hänglamporna Dynamic

Lamporna Bubble har vackra böjda former och en fantastisk mässingsdetalj. Den finns i två storlekar och du kan helt säkert använda den minsta av dem över ett köksbord och den större över ett matbord. Både taklamporna fås med E27-fattning och svarta tygkablar. Det finns också en bordslampa med en fin liten vågig skärm och en mässingskula på toppen. Lamporna Bubble finns i följande färger: Real Black, Whisper White, Dark Green , Rose och Dark Blue.

Hänglampan Dynamic är en variant av lampan Dynamo. Men skärmen har nu fått ett mönster av hål i toppen. Detta ger ett extra fint ljussken i mörkret. Lamporna fås med en tvåfärgad textilkabel. De finns i dessa matta färger; Yellow, Tomato, Aqua och Real Black. Båda storlekarna av lamporna har E27-fattning.

Bordslampan Twist är en klassiskt formad lampa. Den har en svängd arm med en snygg böjd skärm. Den har snygga detaljer i mässing.

Alla lampor från Superliving har designats av Anette Stabel.

Danska lampor

Vi har ett stort utbud av lampor för hemmet och till bra priser. Här hittar du danska designlampor från Superliving. Vi designar vägglampor, taklampor, golvlampor och bordslampor i många färger och former. Från tid till annan kan du även hitta lampor på rea här.

Det finns 122 produkter.

Visar 1-60 av 122 objekt
Aktiva filter

Superliving Bordslampa, Bubble, Dark Green

Baspris 1 058 kr Pris 635 kr

Superliving Bordslampa, Bubble, Dark Blue

Baspris 1 058 kr Pris 635 kr

Superliving Bordslampa, Bubble, Real Black

Baspris 1 058 kr Pris 635 kr

Superliving Taklampa Small Bubble, Real Black

Baspris 846 kr Pris 423 kr

Superliving Taklampa Small Bubble, Dark Green

Baspris 846 kr Pris 423 kr

Superliving Taklampa Small Bubble, Rose

Baspris 846 kr Pris 423 kr

Superliving Taklampa Small Bubble, Whisper White

Baspris 846 kr Pris 423 kr

Superliving Taklampa Bubble Real Black

Baspris 987 kr Pris 494 kr

Superliving Taklampa Bubble, Matt Whisper White

Baspris 987 kr Pris 494 kr
Visar 1-60 av 122 objekt