~

Filtrera på

Kategorier

Kategorier

Lucie Kaas är ett danskt inredningsmärke som väckt liv i gamla designklassiker och nått stor framgång med detta tilltag. Märket samarbetar med flera designers, och under namnet Lucie Kaas produceras vackra inredningsdetaljer. 

Dansk inredning från Lucie Kaas

På bara några få år har Lucie Kaas fångat en stor publik, och det är många som fattat tycke för de fina designklassikerna som nyproduceras under märkets namn. 

Idag köper du till exempel Bordfolk äggkoppar i glada fina färger från märket, bland annat ingår Lucie Kaas äggkoppar med alfabetet på i sortimentet. I samarbete med brittiska Sketch.Inc, som Becky Kemp står bakom produceras jättefina kokeshi dockor föreställande kända personer. Du köper retro porslin designat av norsken Arne Clausen med det klassiska mönstret Lotus. Kanske har du sett de små söta träfigurerna designade av dansken Gunnar Flørning någon gång? Det finns bland annat snidade träfigurer i form av en pelikan, mus, elefant och en söt liten kanin.

I sortimentet hittar du också vackra vaser och porslinsburkar under namnet Lucie Kaas Matee.

Lucie Kaas är lika med tidlös design 

Sortimentet från Lucie Kaas är brett, men håller alltid hög kvalitet och snygg retro stil. Det är tydligt att det inte är några dussinvaror, det här är dansk design och det både syns och känns att det är ett hantverk. Under namnet Lucie Kaas hittar du skandinaviska designfavoriter som var populära under 50-, 60-, och 70-talet, som sedan har arbetats om, nytolkats eller uppdaterats med moderna detaljer. Det är fortfarande tidlös design och samma igenkännbara favoriter från förr.

Lucie Kaas produkter är fina inredningsdetaljer, och är perfekta att ge bort som present. (I somras var till exempel Lucie Kaas äggkoppar både en het doppresent och studentpresent.) 

Fina, handmålade Lucie Kaas Kokeshi

Dessa tokfina trädockor tillhör en av bästsäljarna bland inredning här på Superlove. De är mäkta populära, och det är såklart inte svårt att förstå varför. Designen är det brittiska Becky Kemp som står bakom under namnet Sketch.inc, och trädockorna produceras som Lucie Kaas Kokeshi. Det finns många kända ansikten att välja mellan, alla är tydligt avbildade, och det faktum att de alla är handmålade ger en genuin och hantverksmässig känsla. 

Bland favoriterna av Lucie Kaas kokeshi hittar vi först och främst Karl Lagerfeld kokeshi, härnäst Audrey Kokeshi, Prince Kokeshi samt Coco Kokeshi. Vi strävar alltid efter att ha kokeshi dockor på lager, men de är som sagt populära så vi förbehåller oss för slutförsäljning. De är en fin inredningsdetalj både i bokhyllan och på skrivbordet på jobbet. Definitivt ett presenttips!

Lucie Kaas Lotus porslin

Från början formgavs det klassiska porslinet Lotus av den norska formgivaren Grete Prytz Kittelsen för emaljverket Catrineholm beläget i norska Halden. Själva motivet var det designern Arne Clausen som stod bakom, och detta fantastiskt fina porslin blev en designsucce i hela Norden. 

Idag är det Lucie Kaas som nyproducerar de fina serviserna. Här på Superlove hittar du bland annat muggarna, burkarna och skålarna med det klassiska Lotusmönstret. Du väljer mellan flera storlekar och flera fina färger. Notera att Lucie Kaas Lotus porslin är gjort av keramik och tål att maskindiskas.

Gillar du retro porslin rekommenderar vi varmt att du även kollar Superliving porslin i äkta retrostil.

Lucie Kaas

När Lucie Kaas startade 2012 var målet att göra nytolkningar och moderna varianter av gamla designklassiker, såsom retro porslin, roliga äggkoppar och träfigurer i retrostil. Det var ett vinnande koncept, och det danska inredningsmärkets kollektioner säljer som smör! På Superlove hittar du många av dessa favoriter, bland annat Lucie Kaas äggkoppar, Lucie Kaas träfigurer, retroporslinet Lotus, och Lucie Kaas Kokeshi.

Det finns 2 produkter.

Visar 1-2 av 2 objekt
Aktiva filter

Lucie Kaas Äggkoppar, Bordfolk, Boy M-Z

Baspris 141 kr Pris 71 kr
letter : Q U X Y Z

Lucie Kaas Äggkoppar, Bordfolk, Girl M-Z

Baspris 141 kr Pris 71 kr
letter : Q
Visar 1-2 av 2 objekt