~

Filtrera på

Perfekta parkasjackor

Parkasjackan är inget mindre än den perfekta jackan. Och det är nog därför som vi har återupptäckt parkasen. Parkasen är både klassisk och trendig. Du kan bära den över ett par jeans och se väldigt chic ut. Eller så kan du använda din parkas till en kostym och vara redo för ett viktigt möte. Parkasjackor kan användas till allt. Det finns inte många jackor som du kan ta med dig direkt från picknicken till festen. Men det kan du med en parkas. Parkasjackor är framför allt praktiska. De är varma och inte känsliga. De tål alla väderförhållanden. Därför är parkasen också en jacka som du kan bära under hösten, vintern och våren. Hos Superlove fokuserar vi alltid på snygg design, bra kvalitet och rimliga priser och vårt utbud av stilrena parkasjackor kommer därför också från några av de mest begåvade och populära danska klädmärkena. Hos oss hittar du exempelvis snygga och varma parkasjackor med päls - både äkta päls och fuskpäls. I vår webbshop har vi parkasjackor med dun och lättare, regntäta parkas. Färgerna sträcker sig från arméfärgade och marinblåa parkasjackor till svarta och grå parkasjackor. Vi har parkasjackor för alla typer av kvinnor och alla slags plånböcker.

Så här upptäckte världen parkasjackor

Ryssarna uppfann parkasen. Men det var amerikanerna som gjorde den berömd. Parkasjackor utvecklades ursprungligen av ryska pälsjägare i Sibirien och ordet parkas betyder helt enkelt bara skinnjacka. Som namnet antyder var de första modellerna av skinn - men det ändrades snart. Den amerikanska militären öppnade ögonen för parkasens kvaliteter och utvecklade en militär modell på 1950-talet. Den kallades för snorkelparkas eftersom den såg ut som en snorkel när huvan var uppe. Den tillverkades inte av skinn utan liknar snarare det som vi använder idag. Och den tålde 50 minusgrader. Världens modemedvetna individer upptäckte snart parkasen och jackan fick sin första storhetstid på 60-talet. Nu är den jättestor igen. Och det är lätt att förstå. Parkasjackor har både en rustik och elegant look. Samtidigt har modeindustrin vidareutvecklat parkasjackan så att det nu finns många snygga modeller av den ursprungliga parkasjackan. Den klassiska parkasjackan går ned till knäna och är armégrön. Fast idag kan man se parkasjackor i färger från beige och rosa till svart, brunt och rutigt.

Så här stajlar du din parkasjacka

Parkasjackor är superenkla att styla. Använd exempelvis en fin rutig halsduk av sköna material och ett par chelseakängor så är du redo för både shopping och picknick. En snygg silkeshalsduk i ljusa färger och en smart basker skapar en fin kontrast till den mer avslappnade parkasjackan och får dig att lysa upp i mängden. Det finns så många sätt att bära en parkas på att du definitivt kan använda den för att visa världen vem du är. Var det inte parkasjackor du letade efter? Lyckligtvis har vi en webbshop som är full av många andra underbara saker. Vad sägs om stickade kläder i de bästa färgerna från Mads Nørgaard och Beck Söndergaard? Eller de fantastiska quiltade vardagsskorna från LBDK?

Parkasjackor

Parkasjackan är en riktig klassiker som upplevt en vild renässans under de senaste åren. Hos Superlove följer vi alltid med i modet och därför hittar du ett spännande urval av snygga parkasjackor från populära klädmärken som Danefæ och Parajumpers.

Det finns 3 produkter.

Visar 1-3 av 3 objekt
Aktiva filter

Basic Apparel Jacka, Louisa Parker, Capers Grön

Baspris 1 967 kr Pris 1 180 kr
Storlek : M L

Parajumpers Jacka, Masterlight Long Bear Parka, Pewter

Baspris 7 748 kr Pris 5 424 kr
Storlek : L XL
Visar 1-3 av 3 objekt