~

Filtrera på

Varför skärmglasögon?

Många av oss tillbringar hela arbetsdagen framför skärmen. För att sedan byta mot en annan skärm i hemmet. De många timmarna framför en skärm som avger blått, flimrande ljus kan orsaka både huvudvärk, ögonirritation och koncentrationssvårigheter. Lyckligtvis finns det hjälp att få med ett par skärmglasögon. Skärmglasögon är en ny typ av glasögon som utvecklats speciellt för dig som arbetar framför en skärm eller ofta använder en mobiltelefon eller surfplatta. Skärmglasögon hjälper dig alltså att se mycket bättre på en datorskärm. Samtidigt stoppar glasögonen det blå ljuset som avges från skärmen. Genom att skydda dina ögon mot blått ljus så kan du undvika en lång arbetsdag framför skärmen som resulterar i huvudvärk och ögonirritation. Vad gör skärmglasögon mer exakt? De hjälper dig genom att blockera blått ljus och därigenom undviker man bland annat att hämma hjärnans utsöndring av melatonin. Melatonin är ett ämne i hjärnan som spelar en viktig roll i regleringen av din dygnsrytm. Det påverkar din inre klocka och reglerar temperatur, hormonutsöndring och sömn. När du utsätts för blått ljus från skärmen så hämmar ljuset utsöndringen av melatonin. Med skärmglasögon försäkrar du dig själv om en bättre nattsömn.

När ska man göra något åt det?

Är du osäker på om skärmglasögon är något för dig? Om du är osäker kan du ställa dig själv några förtydligande frågor. Upplever du exempelvis ett eller flera av följande symtom så kan det vara ett tecken på att det är dags för ett par skärmglasögon. Får du exempelvis ofta huvudvärk när du sitter vid en datorskärm så ska du vara uppmärksam. Detsamma gäller om du inte riktigt kan fokusera dig på skärmen. Eller upplever att din koncentrationsförmåga försämras under dagen. Du upplever kanske också att dina ögon rinner, blir torra och irriterade under loppet av dagen. Kan du nicka igenkännande till något av dessa problem så bör du undersöka om skärmglasögon kan hjälpa dig. Du ska naturligtvis vara medveten om att det finns andra saker på din arbetsplats som kan bidra till problemen som buller, en dålig kontorsstol och skarp belysning. 

Upp till kamp mot blått ljus

Skärmglasögon kallas ofta terminalglasögon eller datorglasögon och de finns både med och utan styrka. Nu frågar du kanske dig själv vad skärmglasögon kostar? De behöver lyckligtvis inte kosta en förmögenhet. Här hos Superlove har vi hittat ett antal smarta och effektiva skärmglasögon från den erkända producenten Izipizi. Skärmglasögon från Izipizi filtrerar bort 40 % av det blå ljuset som avges från både dator, smartmobil, surfplatta och TV. Därmed utmanas ögonen mindre och de kan slappna av. Samtidigt blir dina ögon inte torra. Du kommer också att uppleva en bättre nattsömn. Utöver att vara mycket effektiva mot blått ljus så är skärmglasögon från Izipizi även både smarta och klädsamma. De finns i en mängd olika klassiska modeller som tillsammans med flexibla gångjärn ger bra komfort.

Skärmglasögonen från Izipizi kan fås med och utan styrka.

Hos Superlove hittar du också snygga läsglasögon i bra kvalitet. Se vårt utbud av alla slags glasögon från Izipizi

Terminalglasögon

Letar du efter ett par skärmglasögon? Hos Superlove har vi ett stort urval av skärmglasögon av bra kvalitet och i snygg design. Vår skärmglasögon kommer från populära och kunniga glasögontillverkare som Izipizi.

Det finns 6 produkter.

Visar 1-6 av 6 objekt
Aktiva filter
Visar 1-6 av 6 objekt